IVir
NOVOSTI

# društvene mreže

www.otok-vir.info/novosti

Stranica automatski provjerava  i učitava nove Facebook objave svakih 15 minuta.

Koronavirus
OBAVIJEST!

S obzirom na globalnu epidemiju koronavirusa COVID-19, Turistička zajednica Općine Vir komunicirat će sa strankama do daljnjeg isključivo putem e-maila i telefonski. Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju u vremenu od 8:00 do 15:00 sati svaki radni dan, subotom od 8:00 do 13:00 sati. Hvala vam na razumijevanju. TZO Vir

Općina Vir dobila nagradu za doprinos razvoju hrvatskog turizma u 2019. godini od HGK-a i Večernjeg lista
27Rujan

VELIKO PRIZNANJE

Općina Vir dobila nagradu za doprinos razvoju hrvatskog turizma u 2019. godini od HGK-a i Večernjeg lista.

Izvor: Antena Zadar

Prva pametna mikroregija
NOSTALGIČAR, SANJAR I ZALJUBLJENIK U SVOJ OTOK

U pravu su oni koji za profesora Ive Bašića kažu da je nostalgičar, sanjar i zaljubljenik u svoj otok. Svojim neumornim radom poklanja viranima i budućim naraštajima čistu povijest njihovih predaka. Vir profesora Ive Bašića je Vir susretljivosti, srdačnosti, povijesnog bogatstva i neumitnog integriteta. Djela Ive Bašića odražavaju kontinuitet na najbolji način – autor neumorno stvara, ali ne za sebe, nego za svoje Virane koji prepoznaju, cijene i ponose se njegovim radom.

Izvor: Otok-Vir / 08.03.2020.

Nina Dom Agencija za Nekretnine

oglas

TRAŽITE DOM IZ SNOVA?

Mi smo vodeća agencija za nekretnine u Zadarskoj županiji, sa uredima u Zadru, Viru i Privlaci. U našoj ponudi imamo kuće, stanove, apartmane, zemljišta i poslovne prostore. Obratite nam se sa povjerenjem.

eVisitor

INFORMACIJSKI SUSTAV

ZA PRIJAVU I ODJAVU TURISTA

Konferencija Turizam i urbanizam
VIR JE ODLIČAN PRIMJER ODRŽIVOG RAZVOJA

Povodu Svjetskog dana turizma, jedne od najvažnijih i ključnih gospodarskih grana u Hrvatskoj, upravo je u Villi Lanterni u općini Vir, u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista, održana druga konferencija pod nazivom Turizam i urbanizam.

Izvor: Večernji.hr / 27.09.2019.

"BUDUĆNOST JE U JEDINSTVENOM PROJEKTU"

Četiri jedinice lokalne samouprave - Nin, Vir, Privlaka i Vrsi planiraju budućnost s ciljem ostvarenja prve mikroregije u zemlji.

Izvor: Lokalni.hr / 23.07.2019.

Virska fešta simbol je uspjeha otoka Vira
03Rujan

VELIKA VIRSKA FEŠTA

Središnji virski trg bio je pozornica uspjeha i priče o maloj sredini koja je postala velika. Vir je danas mjesto demografskog rasta bez sličnog primjera, elitna hrvatska turistička destinacija i općina sa zahuktalim infrastrukturnim projektima vrijednima više od milijardu kuna.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr

Reportaža o otoku Viru u National Geographicu
VIRSKA PRIĆA ZA PAMĆENJE

Reportaža o otoku Viru Kažimira Škrbića i Stipe Suraća proglašena najboljom u svim izdanjima National Geographica!

Izvor: Zadarski.hr / 28.09.2017.

Tijedan mobilnosti na Viru
02Listopad

TJEDAN MOBILNOSTI

Biciklijada od Zadra do Vira okupila je više od 500 sudionika, a održana je kao promocija Europskog tjedna mobilnosti i kampanje "Krećite se s nama".

Izvor: Lokalni.hr

Kamp Lolo Vir

KAMP LOLO

Radovanjica, Otok Vir

oglas

UMIROVLJENI REPORTER VEČERNJEG LISTA ODUŠEVLJEN VIROM!

Vir je fenomen. Poznavao sam ga uglavnom preko novinskih naslova koji su ga predstavljali kao neuređeno mjesto s problemom nezakonite gradnje. Ono što sam otkrio i vidio, nema nikakve veze s takvom medijskom percepcijom. Vir je prekrasan otok, a činjenica da je najvećim dijelom cestovno prohodan i uz samu obalu asfaltiran, naprosto je fascinantna. Na Viru je lijepo živjeti, ali je lijepo i ugodno boraviti kao turist – govori o Viru umirovljeni reporter Večernjeg lista Mato Putrić (76).

Izvor: Kalelargainfo.hr / 17.05.2019.

Kastelina biser Vira
KAŠTELINA NA OTOKU VIRU BISER JE VENECIJANSKE OBRAMBENE ARHITEKTURE

Otok Vir u krilu golemih betonskih apartmana skriva pravi biser – mletačku utvrdu pod nazivom Kaštelina. Utvrda Kaštelina nalazi se na malenom rtu Kozjak, a sastoji se od dvije kule i zida kojima je pregrađen rt. Namjera je bila jasna: utvrda je služila za zaštitu stanovništva otoka od iznenadnog napada Osmanlija.

Izvor: Sibenik.in / 19.05.2018.