IVir
NOVOSTI

#OstanimoOdgovorni

www.otok-vir.info/novosti

Stranica automatski provjerava  i učitava nove Facebook objave svakih 15 minuta.

TURISTIČKA SEZONA 2021.

Prema podacima iz sustava eVisitor u Hrvatskoj u nedjelju 4.7.2021. boravilo je 523.00 turista, od kojih je stranih 453.000, a domaćih 70.000 gostiju. Otok Vir je trenutno u vrijeme zahuktavanja ovogodišnje turističke sezone, treća najpopularnija turistička destinacija s ostvarenih 232.800 noćenja.

Izvor: Otok-Vir / 04.07.2021.

Hrvatska vaša sigurna destinacija
25Veljača

HRVATSKA, VAŠA SIGURNA DESTINACIJA!

Safe stay in Croatia - nacionalna oznaka sigurnosti koja se besplatno dodjeljuje dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina.

Izvor: Otok-Vir / 25.02.2021.

Ive Bašić - povijesničar otoka Vira
NOSTALGIČAR, SANJAR I ZALJUBLJENIK U SVOJ OTOK

U pravu su oni koji za profesora Ive Bašića kažu da je nostalgičar, sanjar i zaljubljenik u svoj otok. Svojim neumornim radom poklanja viranima i budućim naraštajima čistu povijest njihovih predaka. Vir profesora Ive Bašića je Vir susretljivosti, srdačnosti, povijesnog bogatstva i neumitnog integriteta. Djela Ive Bašića odražavaju kontinuitet na najbolji način – autor neumorno stvara, ali ne za sebe, nego za svoje Virane koji prepoznaju, cijene i ponose se njegovim radom.

Izvor: Otok-Vir / 08.03.2020.

Nina Dom Agencija za Nekretnine

oglas

TRAŽITE DOM IZ SNOVA?

Mi smo vodeća agencija za nekretnine u Zadarskoj županiji, sa uredima u Zadru, Viru i Privlaci. U našoj ponudi imamo kuće, stanove, apartmane, zemljišta i poslovne prostore. Obratite nam se sa povjerenjem.

eVisitor

INFORMACIJSKI SUSTAV

ZA PRIJAVU I ODJAVU TURISTA

TURISTIČKA SEZONA U VRIJEME KORONAVIRUSA

Za odlazak na ovogodišnji odmor provjerite postoji li ograničenje putovanja. U nekim zemljama dopušteno je putovanje samo u određene svrhe, dok u turističke svrhe putovanja nisu dozvoljena. Otok Vir je od početka izbijanja epidemije COVID-19 "Corona free" zona. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske redovito objavljuje najnovije informacije u svezi Odluke o prelasku preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Opširnije u članku: Savjeti i vladina ograničenja za putovanja, te aktualne mjere unutar Europe. Želimo Vam sretan put, dobrodošlicu u Hrvatsku i ugodan boravak na otoku Viru!

Izvor: Otok-Vir / 02.06.2020.

VAŽNE OBAVIJESTI ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE!

Opća pravila i postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19, te ostali savjeti po pitanju ulaska stranih državljana u RH, te dezinfekcije i čišćenja turističkog smještajnog objekta. Opširnije pročitajte u rubrici Dokumentacija TZO Vir

Izvor: Otok-Vir / 29.06.2021.

Otok Vir najuspješnija turistička destinacija na Jadranu
12Srpanj

OTOK VIR - NAJUSPJEŠNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA!

Otok Vir je najposjećenije turističko odredište na Jadranu, što otok svrstava u elitnu turističku destinaciju u Hrvatskoj!

Izvor: Otok-Vir / 12.07.2020.

VIRSKA PRIĆA ZA PAMĆENJE

Reportaža o otoku Viru Kažimira Škrbića i Stipe Suraća proglašena najboljom u svim izdanjima National Geographica!

Izvor: Zadarski.hr / 28.09.2017.

Tijedan mobilnosti na Viru
02Listopad

TJEDAN MOBILNOSTI

Biciklijada od Zadra do Vira okupila je više od 500 sudionika, a održana je kao promocija Europskog tjedna mobilnosti i kampanje "Krećite se s nama".

Izvor: Lokalni.hr

Kamp Lolo Vir

KAMP LOLO

Radovanjica, Otok Vir

oglas

OD IZOLACIJE DO NAJPOŽELJNIJE TURISTIČKE DESTINACIJE

Od prvog potvrđivanja slučaja koronavirusa u Hrvatskoj do aktivacije lokalnog Stožera civilne zaštite Općine Vir i zatvaranja Virskog mosta, pa sve do njegovog ponovnog otvaranja, popuštanja mjera i priprema za nadolazeću turističku sezonu. Opširnije

Izvor: Otok-Vir / 05.06.2020.

ŽUPNA CRKVA SVETOG JURJA

Župna crkva svetog Jurja na otoku Viru izgrađena je 1845. godine na temeljima starije istoimene crkvice, koja prema procjenama, datira iz vremena 12. ili 13. stoljeća. Sagrađena je za vrijeme vladavine poznate plemićke vojničke obitelji Crnica. Danas je crkva svetog Jurja ponos Vira i jasni znak vjere, duhovnosti te zajedništva Boga i ljudi.

Izvor: Otok-Vir / 19.08.2020.