IVir
NOVOSTI

#OstanimoOdgovorni

www.otok-vir.info/novosti

Stranica automatski provjerava  i učitava nove Facebook objave svakih 15 minuta.

Otok Vir najuspješnija turistička destinacija na Jadranu
12Srpanj

OTOK VIR - NAJUSPJEŠNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA!

Otok Vir je najposjećenije turističko odredište na Jadranu, što otok svrstava u elitnu turističku destinaciju u Hrvatskoj!

Izvor: Otok-Vir / 12.07.2020.

TURISTIČKA SEZONA U VRIJEME KORONAVIRUSA

Za odlazak na ovogodišnji odmor provjerite postoji li ograničenje putovanja. U nekim zemljama dopušteno je putovanje samo u određene svrhe, dok u turističke svrhe putovanja nisu dozvoljena. Otok Vir je od početka izbijanja epidemije COVID-19 "Corona free" zona. Opširnije u članku: Savjeti i vladina ograničenja za putovanja, te aktualne mjere unutar Europe.

Izvor: Otok-Vir / 02.06.2020.

Ive Bašić - povijesničar otoka Vira
NOSTALGIČAR, SANJAR I ZALJUBLJENIK U SVOJ OTOK

U pravu su oni koji za profesora Ive Bašića kažu da je nostalgičar, sanjar i zaljubljenik u svoj otok. Svojim neumornim radom poklanja viranima i budućim naraštajima čistu povijest njihovih predaka. Vir profesora Ive Bašića je Vir susretljivosti, srdačnosti, povijesnog bogatstva i neumitnog integriteta. Djela Ive Bašića odražavaju kontinuitet na najbolji način – autor neumorno stvara, ali ne za sebe, nego za svoje Virane koji prepoznaju, cijene i ponose se njegovim radom.

Izvor: Otok-Vir / 08.03.2020.

Nina Dom Agencija za Nekretnine

oglas

TRAŽITE DOM IZ SNOVA?

Mi smo vodeća agencija za nekretnine u Zadarskoj županiji, sa uredima u Zadru, Viru i Privlaci. U našoj ponudi imamo kuće, stanove, apartmane, zemljišta i poslovne prostore. Obratite nam se sa povjerenjem.

eVisitor

INFORMACIJSKI SUSTAV

ZA PRIJAVU I ODJAVU TURISTA

VIR JE ODLIČAN PRIMJER ODRŽIVOG RAZVOJA

Povodu Svjetskog dana turizma, jedne od najvažnijih i ključnih gospodarskih grana u Hrvatskoj, upravo je u Villi Lanterna, u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista, održana druga konferencija pod nazivom Turizam i urbanizam. Otok s dva lica – Vir, proteklo se desetljeće nametnuo kao primjer izvrsnog upravljanja destinacijom.

Izvor: Večernji.hr / 27.09.2019.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE!

Opća pravila i postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19, te ostali savjeti po pitanju ulaska stranih državljana u RH, te dezinfekcije i čišćenja turističkog smještajnog objekta. Opširnije pročitajte u rubrici Dokumentacija TZO Vir

Izvor: Otok-Vir / 20.06.2020.

Općina Vir dobila nagradu za doprinos razvoju hrvatskog turizma u 2019. godini od HGK-a i Večernjeg lista
27Rujan

VELIKO PRIZNANJE

Općina Vir dobila nagradu za doprinos razvoju hrvatskog turizma u 2019. godini od HGK-a i Večernjeg lista.

Izvor: Antena Zadar

VIRSKA PRIĆA ZA PAMĆENJE

Reportaža o otoku Viru Kažimira Škrbića i Stipe Suraća proglašena najboljom u svim izdanjima National Geographica!

Izvor: Zadarski.hr / 28.09.2017.

Tijedan mobilnosti na Viru
02Listopad

TJEDAN MOBILNOSTI

Biciklijada od Zadra do Vira okupila je više od 500 sudionika, a održana je kao promocija Europskog tjedna mobilnosti i kampanje "Krećite se s nama".

Izvor: Lokalni.hr

Kamp Lolo Vir

KAMP LOLO

Radovanjica, Otok Vir

oglas

OD IZOLACIJE DO NAJPOŽELJNIJE TURISTIČKE DESTINACIJE

Od prvog potvrđivanja slučaja koronavirusa u Hrvatskoj do aktivacije lokalnog Stožera civilne zaštite Općine Vir i zatvaranja Virskog mosta, pa sve do njegovog ponovnog otvaranja, popuštanja mjera i priprema za nadolazeću turističku sezonu. Opširnije

Izvor: Otok-Vir / 05.06.2020.

KAŠTELINA NA OTOKU VIRU BISER JE VENECIJANSKE OBRAMBENE ARHITEKTURE

Otok Vir u krilu golemih betonskih apartmana skriva pravi biser – mletačku utvrdu pod nazivom Kaštelina. Utvrda Kaštelina nalazi se na malenom rtu Kozjak, a sastoji se od dvije kule i zida kojima je pregrađen rt. Namjera je bila jasna: utvrda je služila za zaštitu stanovništva otoka od iznenadnog napada Osmanlija.

Izvor: Sibenik.in / 19.05.2018.